Ferjáncz: Kész a Ford, de légyszi, ne legyen elvárásotok felém!

Ferjáncz: Kész a Ford, de légyszi, ne legyen elvárásotok felém!

A hétvégi FIA Közép-Európai Zóna Rallycross Bajnoki Futamon, Nyirádon, megannyi remek Magyar és külföldi versenyző mellett a Livewire Team RX pilótája, Ferjáncz András is rajthoz áll. A továbbiakban a felkészülés utolsó etapjáról és a Fiesta várva várt rajtra kész állapotáról beszélgettem a kissé fáradt, de annál lelkesebb versenyzővel.

Szia Andris! Ismét verseny, de immáron a saját kocsiddal. Furcsán fáradtnak tűnsz, minden oké a felkészüléssel a hétvégére?

Szia Zoli, sziasztok! Jól látod sajna, szörnyű utolsó pár napunk volt. Tegnap a programozó padról kellett ismét „hazamennünk”, mert megadta magát a kuplung. Váltó le, kuplungoshoz el, váltó fel, majd hajnalig meló és ma újra fékpad (köszi Dynoproject). Ja, és közben lehalt a kormányszervó, mert az is konstrukciós hibás volt, szóval közben Révész Balázs barátom, aki ugye a kocsi elektromos rendszereiért felel, szintén hajnalig kereste a megoldást, és meg is találta. Az én szervizes srácaim szabin vannak, szóval az utolsó hajrában ismét Szalai Norbi és a szerelői dobták a mentőövet. Ugye azt tudni kell, hogy számos alapvető hiba volt a Fordon, amit orvosolni kellett. Ahhoz, hogy üzembiztos legyen és az én testi épségem se legyen veszélyben rengeteget kellett alakítani az egész autón, melyben komoly segítség volt a Pawlik testvérek, Révész Balázs és a Dakar különítmény számos tagja, többek közt Darázsi Zsolti és Szalai Norbi. És rettentően hálás vagyok ezeknek az embereknek, hogy a sok sz..ás ellenére is kitartóan dolgoztak, sokszor éjszakákon át.

Tehát mondhatjuk, hogy olyan motorsportosan „futópercre” lettetek készen!?

Abszolút! Brutál volt az utolsó hajrá. Tényleg, már versenyezni nem is lesz nagy dolog ehhez képest.

Lehet, hogy buta kérdés, de a körülmények ellenére számíthatunk valami jó eredményre tőled? Tudom, hogy minden új, de ismerünk és maximalista vagy, akár az édesapád volt és tudjuk, hogy mindig maximumot próbálsz nyújtani.

A véremben van a küzdeni akarás, ez igaz. De ha lehet, most ne tegyetek plusz terhet a vállamra egy jó eredménnyel kapcsolatban és kérlek, ne legyen extra elvárásotok. Nulla, azaz nulla métert mentem a kocsival. Fogalmam sincs hogyan viselkedik az úton, nincs gátló beállításunk, nem tudjuk bírja -e a vacak minőségű murvát… A motorom amúgy itthon készült Király Zsolti kezei alatt, aki zseniális munkát végzett, mert nagyszerűen muzsikál a szerkezet. Plusz, lesz kis hátrányom a többiekhez képest, hiszen én az EB-s computerrel (köszönöm, hogy rengeteget melóztál vele és bitangul beprogramoztad Kulinpapa!) indulok és itt nincs rajtprogram, szóval lehet, hogy komoly hátrányba kerülök a startnál, de utána igyekezni fogok. Ráadásul életemben először megyek a nyirádi pályán. Ha technikai probléma nélkül célba fogom hozni a kocsit, akkor egészen biztos lesz pezsgőzés a verseny végén. Egy azonban biztos; ha a kocsi bírja majd a terhelést, én tutira nem veszem el a gázt.

Andris, szívből drukkolok neked, mert tényleg megérdemlitek a sikert.

Nagyon kösz! És köszi, mindenkinek, aki segített ebben az egész projektben, mérhetetlenül hálás vagyok mindenkinek!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.

Partnereink:

Rics-Cont Business Kft., Bayer Trans Kft., Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Bionectar Kft., Bakery Group Kft., Brucker Plusz Bt., Duo Metal Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., Globál-vill Kft., Olajshop.hu., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Valvoline Hungary., FarkasTent and Event Kft., Rio Lámpastúdió Kft., Rubra Art Lounge., Fitness 5 & Gym., Blue Truck Kft., Lavina Szerviz Kft., Mészicar Trans Kft., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Tomtoys Kft., Játékvár.hu, Toner Holding Kft., CopyGuru Kft., Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., László Transport Kft., IB Invest Bau Kft., Hajdúk Építő Kft.,Club Mouseoleum., Mega Ingatlan Projekt Kft., Nyirád Motorsort Kft., Gremax-Global Kft., Metabond., InfoRay Kft., Aurasystem, BB Bluebird Personalberatungs GmbH.

LiveWire Team Sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Fordítás »