Vetélytársra akadt

Vetélytársra akadt

Két kecskeméti versenyhétvégével folytatódott Kovács Zsombor számára a 2022-es gokartszezon. Előbb az Országos Bajnokságban, majd a CEE második fordulójában mérettette meg magát az európai sorozat címvédője.

Kecskeméten rendezték a Rotax Közép-európai Zónabajnokságának második fordulóját, azonban a felkészülés jegyében már a magyar bajnokság egy héttel korábbi futamain is rajthoz állt a KMS Europe versenyzője, aki a hazai mezőnyben legfeljebb az időmérőn megszerzett ötödik helye miatt kesereghetett egy kicsit, hiszen utána az elődöntőt, a döntőt, majd végül a szuperdöntőt is megnyerte, noha ő maga nem volt elégedett a tempójával.

Ezt követte a már említett második forduló a CEE-n, ami csakúgy, mint a Gokart-ob első versenyhétvégéje, szintén Kecskeméten zajlott. „Már az edzéseken éreztem, hogy jó lehet a tempóm, az pedig, hogy a szombat esti időmérőre leszakadt az ég, csak növelte az önbizalmam. Tudtam, hogy amennyiben jó gumikat kapok és nem hibázok, akkor megszerezhetem a pole-t, és ez így is lett. Egy másodperces előnnyel kvalifikáltam magam az első helyre” – emlékezett vissza Zsombor.

„Másnapra aztán becsuktuk ezt az esős könyvet, és újat nyitottunk, merthogy gyönyörű napsütésben kellett versenyeznünk. Mint utóbb kiderült, a gumikkal voltak problémák, így nem volt meg a kellő tempóm ahhoz, hogy versenyeket nyerjek. Az első két futamon a riválisom rendkívül keményen, de fair módon védekezett ellenem, aztán úgy gondolom, hogy a szuperdöntőn már túlment egy bizonyos határon, hiszen kilökte a csapattársam és engem is megtolt hátulról, ami miatt lecsúsztam az ívről, s miután megelőztem őt, így egyből vissza is vette a pozíciót, később pedig nem büntették ezért. Nem kötöttünk életre szóló barátságot, de én nem is rágódom ezen. A feladat adott: gyorsabbnak kell lennünk nála minden hétvégén, hogy ez ne történhessen meg újból.”

Kovács Zsombor számára a következő verseny a Rotax Euro Trophy első fordulója lesz, emellett pedig természetesen teljes szezont fut a CEE-n is. Az Országos Bajnokság folytatásáról egyelőre még nem hoztak döntést.

Szöveg: Héjas Szilárd

Gratulálok az egész Livewire Team nevében!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft., D&Z Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Argoszolg Kft., BB Bluebird Personalberatungs GmbH., InfoRay Kft., Roger Racing Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószerviz Kft., Didó Grill, MiraBer Bt., Safety Shield Kft., Happy Car Logistic Kft., KMS Europe, Alu-Zso Kft., Ku-Di Works Kft., Csempe diszkont, Cimbi Eurotrans 2000 Kft., KSB, Bouvin Power.

Fordítás »