Dögölj meg Börzsöny Illegál 2023

Dögölj meg Börzsöny Illegál 2023

A Dunai Sárkányok részt vettek a Dögölj meg Börzsöny névre keresztelt erőt próbáló teljesítménytúrán február 4-én. Az előző éveket lenyomva a terep még keményebben feladta a leckét a résztvevőknek.

Dunai Sárkányok „Nagyon fájt… Amikor egy 14X “A kör”-t (150km) legyűrő legendás ultrafutó teljesítő Takács Krisztián “Csipi” írja a lent olvasható sorokat, az komoly… Mi is ott voltunk, és bár szorgosan vánszorogtunk jobbra, balra, és a kilométereket is lejártuk, maga a teljesítés nem sikerült. Sajnos medvét sem láttunk!

Takács Krisztián “Csipi” szavai „Ilyen kemény még sose volt. A DMB alapból a legkeményebb hazai teljesitmenytúra ebben a távban, de néhány kimondottan könnyű, már-már unalmas év után idén végre kimaxolta a Börzsöny a legendás Dögölj meg! élményt…

Harmincheten vágtunk neki a figyelmeztetések ellenére a börzsönyi éjszakának. Nem tudom, hogy hányan csináltuk meg a teljes távot, de most mindenkinek jár a taps, aki legalább egyszer átkelt a főgerincen.

A viharos szél estére elállt, a hideg se volt rettenetes, de az északi oldal nem ritkán 50-60 centis hórétege most megmért mindenkit. Hangsúlyozom, nem összefújt hó, hanem ennyi volt több helyen, hosszú kilométereken át. Pogányvár után a P3-on álltam az erdő közepén combközépig a hóban. A Z jelzés 200 méterre volt, azt tudtam, hogy biztos ki van járva legalább minimálisan, de azt éreztem, hogy sose jutok el oda.

61 km, 3200 méter szint, 5x átmászni a Csóványos –Nagy-Hideg-hegy gerincen. Személy szerint, most éjjel komoly mélységekbe kellett nyúlnom a motivációs farzsebbe. Egy izgalmas adat még,: a leggyorsabb kilométerem 9:56 volt… Szerencsére ott volt velünk Bell Sanyi emléke, akinek az általam- neki posztumusz megszerzett Vulkántúra oklevele végre méltó helyre került a Börzsönyi fő alappontra, a srácok mellé.”

Dunai Sárkányok „Nem adtunk munkát a hegyi mentőknek! Dunai Sárkányok indulóknak a teljesítés most nem sikerült, de jövőre ismét indulunk. (Azért ezt még átgondoljuk.) Óriási gratuláció a TELJESÍTŐKNEK, és résztvevő Sárkánylányainknak, Helembai Tímeának, és Kucsera Ágotának bátorságukért!”

Fotók : Takács Krisztián “Csipi”, Dunai Sárkányok

A Dunai Sárkányok Vác támogatói: Albitech, emblémázás.hu, GumiControl, Livewire.

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft., D&Z Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Argoszolg Kft., BB Bluebird Personalberatungs GmbH., InfoRay Kft., Roger Racing Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószerviz Kft., Didó Grill, MiraBer Bt., Safety Shield Kft., Happy Car Logistic Kft., Ökomarket Kft., Simplex Hungary Kft., Teamguide Kft., Winner Kft., Sale Business SK.

Fordítás »