Bajnokot avattak Bruckban

Bajnokot avattak Bruckban

A Livewire Team gokartos büszkesége, Kovács Zsombor győzelemmel zárta a CEE Rotax Max Challenge versenyt . A továbbiakban a Formula magazinnal készült riportot olvashatjátok.

A CEE utolsó fordulójában is győzelmet aratott, ezzel ünnepelte a Max Senior kategória bajnoki címét Kovács Zsombor, aki ez által jegyet váltott a bahreini, világdöntőre, melyet decemberben rendeznek majd.

„ Már csütörtökön ott voltunk Bruckban, hogy visszarázódjak, mivel a wackersdorfi verseny óta nem ültem gokartban, de hamar ráéreztem a dolgokra. Pénteken kezdődött az igazi munka, ekkor nagyon gyors voltam, két­-három tizeddel gyorsabb a többieknél, de tisztában voltunk vele, hogy ez nem lesz így a hétvége hátralévő részében” – mesélte Kovács.

Ez a sejtésük be is igazolódott az időmérő edzésen, amire eszközöltek egy változtatást, azonban rossz irányban mentek el, így csak a negyedik helyet tudta megszerezni a kvalifikáción:

„ Tudtuk, hogy nem ennyi van bennünk, így nyugodtan vártam a versenyt. A rajtom viszont nem sikerült jól, miután az előttem lévő rosszul kapta el az indítást, így visszaestem hatodiknak, de a tempóm jó volt, így visszaküzdöttem magam a második helyig, ott viszont már nagyon hasonló sebességem az élen álló sráchoz, ezért már nem volt elég időm, hogy utolérjem.”

A következő futam gyakorlatilag az elő tükörképe volt, ahol a második helyről rajtolva negyedikként fordul el az első kanyarban Zsombor, majd itt is a második helyen ért célba, a szezon utolsó versenyén azonban visszatért a győzelem útjára.

„ Igazából a bajnoki cím már megvolt az első futam után, de nem akartam abba hagyni, mentünk tovább. A harmadik rajtom jól sikerült, én pedig tudtam, hogy ez kell ahhoz, hogy meg tudjam előzni az élen haladót, akivel hatalmas csatába kezdtünk. Megelőztem elég hamar úgy az ötödik körben, aztán jónak is tűnt a tempóm, ezért lepődtem meg, mikor négy körrel később bevetődött mellém és megelőzött. Ekkor el is szakadt tőlem, de az utolsó körben utol értem és egy hasonló manőverrel én is megleptem őt. A utolsó két kanyarban szó szerint mindent megpróbált, hogy elém kerüljön, de emiatt végül csak a harmadik helyen zárt, én pedig megnyertem a hétvégét is.”

Szöveg: Héjas Szilárd

Fotó: Hajósi Miklós, Klausz Péter

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Toner Holding Kft., CopyGuru Kft., Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft., D&Z Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Argoszolg Transport Kft., BB Bluebird Personalberatungs GmbH., InfoRay Kft., Roger Racing Kft., Kocsis Tüzép Kistarcsa-Kelobida Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószervíz Kft., KMS Europe, Alu-Zso Kft., Ku-Di Works Kft., Csempe diszkont, Cimbi Eurotrans 2000 Kft., KSB, Bouvin Power.

Fordítás »