Célegyenesben

Célegyenesben

Közel a bajnoki címekhez

Négy versenyhétvégét teljesített eddig a nyáron Kovács Zsombor, aki két győzelemmel kezdett Bruckban, később azonban elhagyta a szerencséje. A bajnoki címek valószínűleg így sem forognak veszélyben.

Három hetet töltött Bruckban Kovács Zsombor és csapata, miután előbb a magyar bajnokság CEZ-futamain vett részt, majd a CEE aktuális fordulójában üldözte a győzelmet, utóbb pedig újabb CEZ-versenyek következtek. A negyedik hétvégén Szlovéniában, Vranskóban versenyzett.

Az első versenyhétvégét – mondhatni – ellenfél nélkül behúzta Zsombor, aki csak az időmérőn vétett egy apróbb hibát, azonban ezt követően mind a három futamot megnyerte. Ezt a teljesítményét sikerült megismételnie egy héttel később, ekkor már a kvalifikáción is ő futotta a legjobb időt. A CEZ-re azonban egy másik vonalvezetést alakítottak ki, aminek a gokartos örült is, hiszen már kezdte „unni”, hogy ugyanazon a pályán megy hétvégéről hétvégére.

„Úgy tűnt, hogy jó lesz a tempóm, az időmérőt meg is nyertem, aztán vasárnap a nagy hőségben derült égből villámcsapásként egy másfajta vázzal versenyző csapat nagy fölényre tett szert, így mindhármójuk megelőzött. A negyedik hely volt a maximum, amit elérhettem.”

Szlovéniában aztán megismétlődött a legutóbbi brucki hétvége: „Megint jól kezdtünk, de ahogy egyre melegebb lett és egyre több gumi került fel a pályára, úgy húzott el mellettem ismét ez a három srác. Az időmérőn a negyedik helyet szereztem meg, de aztán vasárnap még a szerencse is elpártolt mellőlem. Leért a fékcsövem, amit eldarált az aszfalt, így ki kellett állnom a versenyből. A felzárkózás végül jól sikerült, hiszen két verseny alatt a huszonötödik helyről egészen a harmadikig tudtam előretörni.”

Négy versenyből két győzelmével karnyújtásnyira került a CEZ bajnoki címétől a KMS Europe versenyzője, és a véghajrá előtt a CEE tabelláját is vezeti.

Szöveg: Héjas Szilárd

Gratulálok az egész Livewire Team nevében!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft., D&Z Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Argoszolg Kft., BB Bluebird Personalberatungs GmbH., InfoRay Kft., Roger Racing Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószerviz Kft., Didó Grill, MiraBer Bt., Safety Shield Kft., Happy Car Logistic Kft., Ökomarket Kft., Simlex Hungary Kft. Happy Car Logistic Kft., KMS Europe, Alu-Zso Kft., Ku-Di Works Kft., Csempe diszkont, Cimbi Eurotrans 2000 Kft., KSB, Bouvin Power.

Fordítás »