Garantáltan fájt!

Garantáltan fájt!

„Ördögi Kör” a világ leghosszabb extrém sárkányhajó versenye.

Október 21-én tizenötödik alkalommal, nyolc hajóban, 155 elszánt versenyző evezte le az „Ördögi Kör” elnevezésű 66,6 kilométeres hosszú távú sárkányhajós extrém túra versenyt a Dunai Sárkányok Vác egyesület rendezésében. Az eseményt Dr. Alt Gyula Vác város díszpolgára, a szlovák önkormányzat elnöke, és Tótváradi-Nagy Bence képviselő nyitották meg. Köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.

A nyolc nevezett sárkányhajó legénység mellett néhány egyéni teljesítő SUP-ban, túra kenuban, és outriggerben tovább színesítette a palettát. A reggeli regisztráció, megnyitó, és vízre szállás után a mezőny időben elrajtolt. A rendkívül alacsony vízállás miatt az első, és egyben utolsó teherhajóval Dunakeszinél találkoztak a versenyzők. Innen az alsó spiccig erős dél-keleti szél, méteres hullámok, majd a szentendrei ágba fordulva zátonyok, és kőszórások nehezítették a teljesítők dolgát. A mezőny korán két bolyra szakadt. Négy legénység a dobogós helyezésekért harcolt, a többiek a teljesítést tűzték ki célul. Óriási taktikai csata folyt, többször is helyet cseréltek a csapatok az első négy helyen. Végül Tahi, és Dunabogdány közti szakaszon, negyven kilométer megtétele után alakult ki a végső sorrend, ami a célig nem változott. Teljesítőink a tervezett időre befutottak.

Fáradtan, éhesen, szomjasan gyalogoltak fel az eredményhirdetéshez, ahol az utolsó ördögi meglepetés várta őket. A fő ördög által korábban lefőzetett 100 adag gulyás megromlott, így a moslékba került, ezért zsíros kenyeret majszolgatva, szörpöt, és sört iszogatva kissé csalódottan várták a záró protokoll eseményt. Azonban a Magyar Sárkányhajó Szövetség által biztosított szép érmek, és a végre időben elkészült egyedi teljesítő trikók némileg feledtették a forró leves hiányát.

A díjakat Lunk Andrea nemzetközi versenybíró, Sziklenka László szakmai alelnök, és Szabó Miklós egyesületi elnök adta át. Külön megünnepeltük Tata városából érkezett tizenötödik alkalommal teljesítő résztvevőinket, Kreznár Mónikát, Janovszky Ferenc Józsefet, és Kővári Károlyt. Ők egy egyedi pólót is kaptak ahol a szokásos szlogen mellett a következő felirat is olvasható volt.

Tizenötször, hogy ne kelljen többször…

Ezen még a szervezők is elgondolkodnak, akiket külön elismerés illet. Az eseményen szinte minden percre pontosan történt, ami pedig nem azon jövőre javítunk. Hajrá!

Ne csináljon senki külön programot 2024. október 19-re, mert jön a XVI. „Ördögi Kör”, azaz 16. Vicious Circle! Készülj rá. Ha kihagyod, egész évben lelkiismeret furdalásod lesz!

A programot, és az egyesületet támogatók 2023-ban: Aktív Magyarország, MaViTuSz, Magyar Sárkányhajó Szövetség, Vác Város Önkormányzata, emblemazas.hu, Livewire, Suti Brothers Pub, Trend Line 69 Kft. SF Car Company, Vácifutó (Vacifutó. hu)

Gratulálok és sok sikert kívánok a továbbiakhoz a Livewire Team nevében!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Fülöp és Társa Bt., Tacho Bt., Bocskai Kft., D&Z Kft., Blue Truck Kft., Hajduk Építő Kft., Gremax-Global Kft., Safety Zone-EHS Kft., AgroSzolg Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Winner Média és Reklámügynöki Kft., Simplex Hungary Kft., TeamGuide Kft., BB BlueBird GmbH., Sale Business SK s.r.o, Safety Shiled Kft., Roger Racing Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószerviz Kft., Didó Grill, MiraBer Bt., Breit Handels KG., Bajer Trans Kft.

 

Fordítás »