Jegyek a zsebben

Jegyek a zsebben

Kovács Zsombor megnyerte a CEE és a CEZ kiírását is

Bruckban egy fantasztikus hétvégével biztosította be a Rotax Max CEE Senior kategóriájának bajnoki címét a KMS Europe versenyzője, majd később bezsebelte az FIA CEZ összetettbeli elsőségét is, miközben Wackersdorfban is rajthoz állt egy Eb-futamon.

Szöveg: Héjas Szilárd

Magabiztos előny tudatában érkezett meg Bruckba Kovács Zsombor és csapata, ennek megfelelően pedig megnyerte az időmérő edzést, méghozzá kéttizedes előnnyel. Az elődöntőben, a döntőben, majd a szuperdöntőben sem talált legyőzőre, így a hétvégi győzelmével jegyet váltott magának a november végi Rotax Világdöntőre, miután megszerezte a CEE bajnoki címét.

Ezután egy Eb-futam következett Németországban: „Esőt jeleztek számunkra a hétvégére, és nem is fogadott minket más időjárás. Aztán az időmérőre hirtelen felszáradt a pálya, mi pedig valamit nagyon nem találtunk, így hatalmas volt a lemaradásunk a száraz körülmények között. Meglepődtünk, hiszen itt általában jól szoktunk menni. Másnap szerencsére újból esni kezdett, a selejtezőkön pedig sikerült előretörnöm, de eközben leégettük az esőgumit a felszáradó aszfalton. Itt kialakult egy kisebb kalamajka a gumik miatt, mivel előnybe kerültek az előttünk indulók, mert az ő gumijaiknak nem esett baja. Furcsa döntések után végül egy saját esőgumit tettünk fel a továbbiakra” – emlékezett vissza Zsombor.

„Végül ez a húzásunk sem vált be, nem ez volt a legjobb hétvégénk… Sikerült ugyan egy pontot szereznem, de igazából nem emiatt utaztunk el” – tette hozzá a KMS Europe gokartosa, aki ezután Ptujban versenyzett, ezúttal már tét nélkül, hiszen korábban eldőlt, hogy megszerezte az FIA CEZ bajnoki címét is.

„Sikerült megszereznem a pole-t, de tudtuk, hogy vasárnap esni fog. Az első versenyt a vizes pályán meg tudtam nyerni, a második futamon pedig szoros csatában maradtam le a győzelemről, a harmadik, igazán esős futamon viszont beállításbeli gondjaink lehettek, mert semmit sem tudtam kezdeni a győztessel, így egy kényelmes második helyet hoztam. A hétvégét ugyan nem tudtuk megnyerni, de két tikettet is szereztem a vb-re, így elégedetten távoztunk Szlovéniából.”

Gratulálok az egész Livewire Team nevében!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft., D&Z Kft., Mike Mérnöki Iroda Kft., Argoszolg Kft., BB Bluebird Personalberatungs GmbH., InfoRay Kft., Roger Racing Kft., Kiss és Társa Márkafüggetlen Autószerviz Kft., Didó Grill, MiraBer Bt., Safety Shield Kft., Happy Car Logistic Kft., Ökomarket Kft., Simlex Hungary Kft. Happy Car Logistic Kft., KMS Europe, Alu-Zso Kft., Ku-Di Works Kft., Csempe diszkont, Cimbi Eurotrans 2000 Kft., KSB, Bouvin Power.

Fordítás »