Sárkányok téli álma…

Sárkányok téli álma…

A 2019-es szezonban a Dunai Sárkányok Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác csapata egy fergeteges évet tudhat maga mögött, hiszen megannyi éremmel és elismeréssel teljesítettek több rendezvényen és országban egyaránt. A következő sorokban az egyesület elnöke, Szabó Miklós foglalja össze a történteket, illetve a 2020-as év terveiről is beszél.

„Március közepétől, november 10-ig tartottak a vízi túrák, edzések. Sárkányhajóink a kemény szezon végén “némi” emberi segítséggel kisiklottak a Dunából és téli szálláshelyükre fészkelték be magukat. Itt három hónapig nyalogathatják sebeiket. Gazdáik mindent megtesznek, hogy jövőre ismét biztonsággal vízre vihessék azt a több ezer vízközelbe vágyó embert, akik a sárkányhajózást választotta szabadidős tevékenység gyanánt.

A Dunai Sárkányok Vác csapat közel kétszáz edzést tartott vízen, húsz napot versenyzett. Sevillában a Csapat Európa Bajnokságon hat arany, és három ezüstéremmel az érem táblázat negyedik helyén végzett hatvan egységből. A “Prágai Tragédia” elnevezésű hosszú távú nemzetközi versenyen tízes hajóban az első, vegyes nagy hajóban pedig a harmadik helyet szerezte meg a legénység. A Dunai Sárkányok Vác harmadik éve a Magyar Sárkányhajó Szövetség legeredményesebb nemzetközi szereplője.

Versenyzőink egy-két levegővétel után őszi-téli edzésmunkába kezdenek, hogy a következő esztendőben ismét büszkén lengethessék Vác zászlaját. A 2020-as év menetrendje már körvonalazódik, lesz mit figyelni.  A teljesség igénye nélkül következzen a felsorolás. Januárban medencés verseny Kecskeméten, majd Százhalombattán, februárban pedig Szarvason. Február végén jégsárkány verseny Auronzo di Cadore-ban, márciusban vízre szállás. Áprilisban Hosszútávú Magyar Bajnokság Baján. Májusban outrigger bajnokság a Velencei-tavon. Júniusban Sárkányhajó Magyar Bajnokság kis és nagy hajóban Fadd-Domborin. Júniusban nemzetek közötti Európa bajnokság Kijevben, majd az év főversenye Aux-les-Bains-ban, Franciaországban, ahol a Klub Legénység Világbajnokságot rendezik. Szeptember hónap a túráké, október 23-án pedig ismét “Ördögi Kör” a Szentendrei-sziget körül.

Azt hiszem nem vitás, a sárkányoknak szüksége van némi pihenésre a téli hónapokban, hogy tavasszal újult erővel szántsák a vizet, kibírják a szezont, és 2020 végén ismét elégedetten hajtsák téli álomra fáradt fejüket.”

Gratulálok a Dunai Sárkányok Vác csapatának az egész Livewire Team nevében és sok sikert és kitartást kívánok a 2020-as év terveinek megvalósításában! Hajrá Sárkányok!

A Dunai Sárkányok Vác támogatói: Albitech, emblémázás.hu, GumiControl, Livewire.

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában!

Partnereink:

Print Profi, Bayer Trans Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., Globál-vill Kft., ASG Szerelvény Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Mészicar Trans Kft., Blue Truck Kft., Budapest Catering, Toner Holding Kft., CopyGuru Kft., Safety Zone-EHS Kft., Global Coop Kft., Gremax-Global Kft., Hajdúk Építő Kft.,Club Mouseoleum, BB Bluebird Personalberatungs GmbH., Szé-Ba Security Bt., Hung Média Kft., D&Z Kft., Crossbeton Kft., Mahagony ESC Kft., Wellness-Info Kft., KK Pumpa Kft., Lord Body Fitness, Rics-Cont Business Kft.

Fordítás »