Szentgyörgyi Fanni

/ DRIFTER

1992. március 6-án születtem Budapesten. Egészen kicsi lehettem, amikor megkaptam az első gokártomat, majd a tűz piros elektromos Harley Davidsonomat. De igazából 2004-ben, azaz 12 éves koromban kezdődött a szerelem az autósport iránt. Először roncsderbi futamokon vettem részt, junior majd trabant kategóriában. Büszkén emlékszem vissza egy bizonyos májusi napra ahol életem első versenyén a dobogó legfelső fokára állhattam . Egy év elteltével , apukám által épített suzuki swift versenyautóval vágtam neki
az amatőr rally versenyeknek, Női és Suzuki kategóriában. 2008-tól egy 1.6-os Opel Corsa-val tehettem próbára magam szlalom versenyeken. Pár verseny után nagyon megszerettem az autót és összeszokott páros lettünk. 2011-ben volt szerencsém az első Lotus Ladies Cup futamán rajthoz állni . Felejthetetlen élményeim közé tartozik ez pár nap, amit a Hungaroringen tölthettem. 2011 szeptemberétől Radó István női csapatát erősítettem egy Honda Civikkel. Sokat tanultam és fejlődtem ezekben az években és szerencsére számos dobogós helyezésem is volt.

2015-ben valóra vált az egyik régi álmom, kipróbálhattam milyen is a drift. A Drifted által rendezett országos bajnokságban álltam rajthoz egy BMW E30 4000 V8 –as kocsival. Az éves Street Bajnokságban 2. helyen végeztem. A 2016-os évet, pedig egy BMW E36 3.2 M3 -as versenyautóval teljesítettem, Semi-Pro kategóriában, 32 fős férfi mezőnyben 7. helyen végeztem. 2017-ben egy lényegesen erősebb BMW e46 3.0 turbós autóval fogok rajthoz állni. Szeretnék a magyar események mellett több külföldi versenyen is részt venni.  Célom hogy minél többször dobogóra állhassak.

Szentgyörgyi Fanni 2016 összefoglaló

Fordítás »